Πολέντα

Πολέντα (Σιμιγδάλι καλαμποκιού)

Η πολέντα της Μυλοι Α.Θ. Καρανίκας είναι 100% σιμιγδάλι καλαμποκιού που μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, από ψωμί μέχρι επιδόρπια. Πρόκειται για  ευπροσάρμοστη τροφή που μπορεί να σερβιριστεί κρύα ή ζεστή.

Η πολέντα μας διατίθεται σε ειδικές συσκευασίες  κενού αέρος για μεγάλη διάρκεια λήξης αλλά και σε συσκευασίες των 25 κιλών για εμπορική χρήση.

 

Μερικές σημαντικές πληροφορίες για την πολέντα ( σιμιγδάλι καλαμποκιού)

Η πολέντα παρασκευάζεται απο 100% καλαμπόκι

Αναμιγνύεται σε νερό η γάλα σε αναλογία 4 κούπες υγρών με 1 κούπα πολέντα και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς  χυλού. Μπορούμε να προσθέσουμε κατά την ανάδευση , τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή γραβιέρα κλπ ), αλλαντικά ή και άλλα συστατικά ανάλογα με τη φαντασία μας.

 Η πολέντα δεν περιέχει γλουτένη

Για τους ανθρώπους που αποφεύγουν την γλουτένη, η πολέντα είναι μια καλή επιλογή.

Η πολέντα είναι συνήθως ασφαλής για κατανάλωση από άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία σε γλουτένη.

Η πολέντα είναι πηγή ινών και πρωτεϊνών

Η πολέντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες  και έτσι σε χορταίνει εύκολα. Οι ίνες συνιστώνται επίσης για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, την τροφοδότηση των υγιεινών βακτηρίων του εντέρου και την αποτροπή της δυσκοιλιότητας .

Η πολέντα έχει λίγες θερμίδες

Η πολέντα έχει λίγες θερμίδες, όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως που μαγειρεύονται σε υγρά. Παρέχει περίπου 70 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (g) μαγειρεμένου προϊόντος.

Η πολέντα, είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν το βάρος τους.